Fatete

Cand zambetul este compromis, este posibil sa apelam la o solutie eficace si de durata:fatetele dentare

             Fatetele sunt ca niste folli foarte subtiri din portelan(ca niste unghii false),partial transparente,care sunt lipite pe fata vestibulara a dintelui,pentru a masca imperfectiuni legate de culoare,alinierea dintilor,sau pentru a corecta spatii interdentare prea mari sau prea mici.Culoarea variaza de la persoana la persoana,se modifica odata cu varsta si nu este mereu satisfacatoare,mai ales ca uzura fireasca  precumsi anumite alimente  o pot schimba de-a lungul vietii.

              Aplicarea fatetelor este un proces ireversibil,pentru ca, in general, presupune o procedura de usoara frezare a dintelui natural.Ele pot fi minim invazive,no-prep sau prep-less, sau cu slefuirea fetei vestivulare a dintilor(vezi cazuri clinice)

1

           Este esential sa stim cum va arata rezultatul final inca inainte de a incepe.
           In functie de aspectul facial,armonia cu planurile faciale,aspectul buzelor,se va determina o forma ideala , o textura si culoare ce vor trebui ulterior validate de pacient.Individualizarea tratamentului sta la baza abordarii oricarui tratament estetic.

           Zambetul planificat este transpus in ceara de catre tehnicianul dentar, apoi medicul il transforma intr-un mock up diagnostic(un material provizoriu, aplicat deasupra dintilor).

           Pacientul va analiza impreuna cu medicul fotografiile si filmarile si va decide modificarile necesare(daca este cazul)

fatete-2-rez

             Sunt cu siguranta situatii de incongruenta majore in care,inainte de a aplica fatete este nevoie de tratament ortodontic.Pacientul va fi finalizat ortodontic intr-o pozitie dentara ce permite aplicarea fara preparare dentara sau minim invaziva a fatetelor.

             Proteticianul  este cel care evalueaza posibilitatea aplicarii fatetelor,fara sa fie o procedura cu risc asupra vitalitatii sau functiei dintelui respectiv.

             Este foarte importanta posibilitatea de a avea o buna igienizare dentara cu noile fatete.

fatete-3-rez

Text Text Text

fatete-4-rez

Text Text Text

fatete-5-rez

Text Text Text

fatete-6-rez