Protetica

SOLUTII PROTETICE

         Obturatie veche ,extinsa,cu carie secundara ,eventual cu dureri la presiune si fisuri        vizibile in structura restanta. Caria extinsa pana la nivelul pulpei impune devitalizare.

Un dinte devitalizat este un dinte subminat , a carui structura a fost diminuata datorita cariei extinse,la care se adauga pierderea de substanta dentara datorata cavitatii de acces endodontice.Acest dinte va trebui sa suporte presiunile masticatorii,deci se va fractura mai usor.

Situatie preoperatorie:datorita vechii obturatii neadecvate, acum cu carie secundara,a aparut suplimentar o fisura si o fractura.

Postoperator ;situatia depistarii precoce a permis recuperarea dintelui reconstituiti cu INLAY-URI in ceramica

protetica-1

              In cazul in care ne lipseste un dinte care are cei 2 vecini afectati de carie si trebuiesc si ei acoperiti cu coroane de acoperire, una din solutii este efectuarea unei punti.

              Daca inseram un implant,avantajul consta in posibilitatea de a folosi ata dentara si avantajul de a avea dinti solo.

              Dezavantajul consta in necesitatea etapelor chirurgicale,mai mult sau mai putin complexe.Atunci cand osul si si tesuturile gingivale  restante nu sunt suficiente pentru a insera un implant,sunt necesare interventii suplimentare pentru a reconsttui aceste tesuturi.Uneori aceste interventii se pot face in mai multe etape si pot fi destul de invazive.

la-protetica-home-pe-culoarea-albastra-rez

                In cazul in care lipsete un dinte iar vecinii sunt in stare buna,solutia ideala este inserarea unui implant, deoarece permite refacerea numai a acelui dinte,fara a fi atinsi dintii vecini.

                Intr-o prima faza chirurgicala se insera implantul din titan,in os,peste care se insera ulterior o coroana dentara,ce poate fi din metal cu capa ceramica sau integral ceramica.

vers1rezvers1-prez